Käärmekirkon vaaralliset kulttimenot paljastuivat – kalkkarokäärme puri pastoria

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltain Kentuckyssa toimii kultti, jossa harjoitetaan äärimmäisyyksiin menevää kristinuskoa käärmeiden avulla. Full Gospel Tabernacle in Jesus’ Name -nimisen kirkon toiminnasta on tehy taannoin myös Snake Salvation -realitysarja National Geographic Channelille.

Käärmekulttia johtaa tällä hetkellä Cody Coots -niminen mies. Hänen isänsä ja edellinen pastori, Jamie Coots, menehtyi kalkkarokäärmeen puremaan vuonna 2014. Kirkon toiminta ja jumalanpalvelukset erovat suuresti tavallisista messuista. Cody Coots on käärmepastori neljännessä sukupolvessa ja hän rakastaa matelijakokoelmaansa.

Myrkylliset käärmeet pääsevät kultin jumalanpalveluksissa keskeiseen asemaan, ja niitä käsitellään suurella ylistyksellä. Niiden purema voi kuitenkin tappaa kymmenessä minuutissa. Codya ei pysäytä edes oman vaimon ja lasten huoli. Eikä kalkkarokäärmeen purema.

Barcroft TV:n julkaisemalla videolla nähdään, kuinka kalkkarokäärme puree Cody Cootsia. Hän on juuri huutanut saarnojaan mikrofoniin pastorin ominaisuudessa ja kovaaäänisen musiikin soidessa. Pastorin riepotteleman käärmeen purema ei aluksi pysäytä miestä, vaan hän käskee seurakuntalaisia jatkamaan musiikkia.

– Jumala parantaa minut, Amen, Cody Coots huutaa ennen kuin hänet talutetaan huonovointisena kirkosta ulos.

Cody Coots sanoo, että Jumala on aina ensimmäinen asia hänen elämässään, ja vasta sen jälkeen tärkeyslistalle nousee hänen perheensä. Hän uskoo, että tappava käärme puree ainoastaan Jumalan tahdosta ja sillä on jokin tarkoitus. Jäämme odottamaan jatkoa tarinalle.