Mitä kettu sanoo? Tämä söpöliini ainakin kuorsaa vinkeästi!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa kettuja pääsee näkemään maaseudulla ja kaupungissa, sillä se on maailman levinnein maalla liikkuva petoeläin. Luonnonvaraisena elävän ketun pitäminen lemmikkieläimenä on kielletty, mutta toisinaan kettuja kesyyntyy ja muuttuu kotieläimeksi.

Yksi kesyyntyneistä ketuista tarjoilee nyt päivän suloisuusannoksen videolla, jolla on kuvattu nukkuvaa repolaista. Umpiunessa karvatassuineen oleva punaturkki kuorsaa erikoisella äänellä. Se vinkuu ääni väreillen kielen pilkottaessa kuonosta.

Kettu on nukahtanut lipaston alahyllylle, vaikka sen vieressä on oma pehku. Lemmikkiketut ovat yleistymässä maailmalla omaksi kotieläinlajiksi. Ne ovat huomattavasti koiria vaativimpia eläimiä ja tarvitsevat runsaasti hoitoa ja koulutusta.