Näin ovelasti taskuvarkaat iskevät – mies pelasti turistit

Matkailu · Terhi Piiroinen

Etenkin suurissa kaupunkikeskittymissä tulee pitää tavaroista huolta, sillä taskuvarkaat vievät ihmisten arvotavaraa taitavasti ja huomaamattomasti. Takataskussa pilkottava puhelin tai lompakko ovat helppoja kohteita.

Verkkoon on julkaistu useita videoita ovelien taskuvarkaiden tempauksista, mutta nyt esittelemme hieman vanhemman Pariisissa kuvatun videon. Amerikkalaisturistit ovat kuvanneet tapahtumat kameroillaan. Heitä lähestyi viattomalta näyttänyt nainen nimilistan kanssa.

Nainen pyysi turisteilta ainoastaan nimikirjoitusta listaan. Paikalle saapuu kuitenkin ranskalaismies, joka häätää yltiöystävällistä esittäneen nimiä keränneen naisen pois. Mies varoittaa, että nainen on taskuvaras. Samankaltaisia naisia näkee ympäri Eurooppaa. He saattavat muka myydä kukkia, koruja tai kerätä nimiä, mutta ovat oikeasti taskuvarkaita.