Pätkäpaasto polttaa rasvaa yllättävän tehokkaasti – tutkijat selvittivät miksi

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tutkijoiden mukaan hyvä painonhallinnan keino on säännöllisin väliajoin pitää 18-19 tuntia kestäviä yöpaastoja. Tämä tarkoittaa sitä, että viimeinen iltapala tulisi nauttia esimerkiksi kuudelta illalla ja suuri aamiainen vasta puolen päivän jälkeen.

Nyt Daily Mail -sivusto kertoo tutkimuksesta, jossa huomattiin, että jo 16 tuntia kestävällä paastolla on suuria vaikutuksia ihmisten terveyteen ja etenkin rasvanpolttotehoon.

Tutkimuksessa koehenkilöiden tuli syödä heidän viimeinen iltapalansa kuudelta illalla ja aamiainen vasta kymmeneltä aamulla.

Kun ruokailulle annettiin pienempi aikaikkuna, keho pystyi polttamaan pidempään rasvaa. Pienemmän aikaikkunan vuoksi ihmiset myös söivät enemmän kokonaisia aterioita ja välttivät turhia välipaloja. Myös alkoholin kulutus vähentyi koehenkilöillä huomattavasti kun sitä ei saanutkaan enää iltaisin nauttia.

10 viikon kokeilun jälkeen huomattiin, että koehenkilöiden kehojen rasvaprosentit olivat pudonneet keskimäärin kahdella prosentilla 16 tunnin pätkäpaastoa noudattamalla. Tutkijoiden mukaan ihmisten kannattaakin uusien tutkimusten valossa keskittyä lähes yhtä paljon siihen milloin he syövät kuin siihen mitä he syövät.