Älä matki julkkisten dieettejä – tästä syystä ne eivät toimi

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet julkkiskaunottaret ovat kertoneet haastatteluissaan ja omilla sosiaalisen median kanavillaan miten he syövät ja treenaavat pysyäkseen hyvässä kunnossa. Etenkin julkkisten dieetit näyttävät kiinnostavan monia, minkä vuoksi useat ihmiset päätyvät myös kokeilemaan fanittamansa tähden noudattamaa ruokavaliota.

Painonpudotukseen erikoistunut lääkäri Charlie Seltzer kertoi Cosmopolitan-sivustolle, että julkkisten ruokavalioiden noudattamisesta voi olla monissa tapauksissa enemmän haittaa kuin hyötyä.

Hänen mukaansa ihmisten ei tulisi sokeasti kokeilla yhdelle ihmiselle tarkasti räätälöityä ruokavaliota, koska hyvin todennäköisesti se ei kenenkään muun kohdalla tuota samanlaisia lopputuloksia.

Julkkiskaunottaret maksavat ravintoneuvojilleen ja valmentajilleen sievoisia summia siitä, että he suunnittelevat tähdille juuri heidän aineenvaihdunnalleen ja ruokavaliorajoituksilleen sopivat ruokavaliot.

Kaikkien keho toimii eri tavalla ja myös ihmisten päivittäinen energian tarve on erilainen, minkä vuoksi naisten ei kannata lähteä noudattamaan kenellekään tähdelle tehtyä ruokavaliota ja odottaa saavansa sillä samanlaisia tuloksia myös itse.