Etkö syö lounasta? Näin voit hyödyntää ruokatunnin toisella tapaa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

On sanottu, että ihmisen kannattaa pitää taukoja työpäivän aikana, jotta hänen keskittymiskykynsä paranee ja luovuutensa lisääntyy. Lounastauolla voi tehdä muutakin kuin nauttia salaattia eväsrasiasta puhelimen näyttöä tuijottaen. Nyt on listattu hauskimmat ideat.

Osa liikuntakeskuksista ja kuntosaleista järjestää lounasaikaan liikuntatuokioita, joille voi osallistua keskellä päivää arkea piristääkseen. Olipa kyse sitten joogasta, pilateksesta tai pikkutreenistä, kannattaa keskipäivän tauko hyödyntää. Vaihtoehtoisesti voi lähteä lenkille tai puistokävelylle.

Lounastauolla voi lukea kirjaa, askarrella kortteja tai neuloa villasukkia. Toki tauon voi käyttää myös meditoimiseen tai läsnäoloharjoituksiin. Yksi hauska idea on kirjoittaa joka päivä lounastauon aikana kirje jollekin ystävälle ja sukulaiselle. Samalla voi nauttia eväitä, mutta hyödyntää ajan ajatusten vapauttamiseen ja jättää ruudun tuijottamisen väliin.