Kokeilu paljasti: Ihmiset antavat rahaa päihteisiin – eivät ruokaan!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Youtube-tähti Coby Persin tunnetaan sosiaalisisia kokeiluja ja käytännön piloja kuvaavista videoistaan. Mies on kuvannut videolle kokeilun, jossa hän halusi selvittää millä tavalla hän onnistuisi kerjäämään kadulla rahaa. Video on julkaistu jo muutama vuosi sitten, mutta se on viime päivien aikana saanut jälleen satoja tuhansia jakoja sosiaalisessa mediassa.

Stereotyyppiseksi kodittomaksi pukeutunut Persin yrittää videonsa avulla selvittää paljonko ihmiset antavat hänelle rahaa kun mies kerjää sitä kannabiksen, huumeiden ja alkoholin ostamista varten. Etenkin nuoret aikuiset lahjoittivat miehelle sievoisia summia rahoittaakseen miehen päihderiippuvuutta.

Sen jälkeen Persin meni kadulle kerjäämään pieni tyttö sylissään. Kyltissä luki tällä kerralla, että hän on yksinhuoltajaisä, joka tarvitsee rahaa perheensä elättämiseen. Nyt ohikulkijat eivät olleetkaan enää valmiita lahjoittamaan miehelle rahaa. Lopulta eräs vähävarainen nainen pysähtyi tytön ja Persinin kohdalla ja antoi heille vähätkin rahansa, minkä vuoksi Persin päätti palkita naisen 100 dollarilla.