Älä käytä tätä sanaa riidellessä – vetää maton jalkojen alta pitkäksi aikaa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yksi sana voi muuttaa naisen hetkessä raivokkaaksi ja tulta syökseväksi monsteriksi, mikäli sen varjolla yrittää saada riitelyä päättymään ja samalla viemään uskottavuuden toisen mielipiteiltä tai siltä, kuinka hän kokee asiat. Se sana on ”hullu”.

Riidat on helppo yrittää muutta merkityksettömiksi haukkumalla toista osapuolta hulluksi. Popsugarin toimittaja Erica Gaitley kertoo, että hänen edellinen kumppaninsa väitti naista hulluksi, kun neitokainen epäili poikaystäväänsä uskottomuudesta.

Sen sijaan, että mies olisi halunnut puuttua parisuhdetta hiertävään ongelmaan, keskustella asiasta ja parantaa luottamusta, leimasi hän Gaitleyn automaattisesti hulluksi väittämiensä kanssa.

Toimittajanainen myöntää, että saattoi epäilemättä käyttäytyä hullusti, mutta mikäli suhteessa ei olisi ollut sijaa mielipahalle tai uskottomuuden epäilemiselle, ei hänen myöskään olisi tarvinnut käyttäytyä niin sanottujen ”kilariämmien” tavoin.

Lopulta Gaitley alkoi epäillä miehensä sanojen takia omaa mielenterveyttään ja käyttäytymistään, vaikka aluperin riitojen syynä oli ollut suhteessa ilmennyt epärehellisyys. Hulluksi haukkuminen tekee tilanteesta entistäkin hullumman.