Parisuhdeasiantuntija: Toinen avioliittoon usein ensimmäistä parempi

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tilastojen mukaan noin puolet avioliitoista päätyy eroon. Nykyään ei ole harvinaista, että ihmiset menevät toisen kerran naimisiin uuden kumppanin kanssa. Parisuhdeasiantuntija Sheela Mackintosh-Stephen tietää, että toisella avioliittokierroksella on pienempi eroriski.

Ikä tuo mukanaan viisautta. Aiemmin pitkässä liitossa olleet eivät halua toistaa virheitään ja osaavat käsitellä suhdeasioita sydämen lisäksi myös järjellä. Avioerot antavat usein syyn itsetutkiskelulle ja itsensä kasvattamiselle. Samalla henkilölle kirkastuu ajatus siitä, minkälaisen kumppanin hän oikeasti haluaa vierelleen.

Aikuistuneena ei enää etsi itselleen täydellistä kumppania, vaan odotukset ovat realistisemmalla tasolla. On tärkeää, että ymmärtää parisuhteen ja avioliiton olevan muutakin kuin sokeaa rakkautta. Liitto vaatii töitä onnistuakseen.

Toinen avioliitto on usein onnekkaampi kypsyyden takia. Kumppanukset osaavat hyödyntää voimavarojaan oikein ja tietävät, kuinka terveessä suhteessa toimitaan. Kunnioitus aitoa rakkautta kohtaan on suurempaa, Mackintosh-Stephen kirjoittaa Femail Firstille.