Petitkö kumppaniasi unessa? Ei kannata huolestua

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmisen nukkuessa henkilö käsittelee menneen päivän tapahtumia ja alitajunnassaan olevia tunnetiloja. Tämän vuoksi villit ja erikoiset seksiunet voivatkin usein hämmentää nukkujaa, mutta niiden vuoksi ei silti kannata huolestua.

Seksiunia ei kannata pelästyä vaikka ne koskisivatkin entistä kumppania, eläimellistä seksiä, seksiä avaruusolion kanssa tai jopa sekstailua julkkiksen tai pomon kanssa. Lähes jokainen näkee joskus seksiunta henkilöstä, jonka roolia omassa unessa ei pysty selittämään.

Leesa Sleep -sivusto kertoo kyselystä, jonka mukaan noin 60 prosenttia naisista on nähnyt unta, jossa he pettävät omaa kumppania jonkun toisen henkilön kanssa.

Tämä ei uniasiantuntijoiden mukaan tarkoita kuitenkaan sitä, että nukkuja haaveilisi salaa kumppaninsa pettämisestä. Tämä kertoo vain siitä, että aivot käsittelevät ajatuksia, tapahtumia ja palaavat myös osittain jo tapahtuneisiin tilanteisiin esimerkiksi entisten seksikumppanien kanssa.

Entisestä kumppanista unen näkeminen on vain merkki siitä, että aivot ovat unen aikana hakeutuneet tuttuun paikkaan ja tuttuihin tapahtumiin. Tämä ei ole merkki siitä, että haluaisit palata entisen kumppanisi kanssa yhteen tai haaveilisit hänestä salaa.