Kärsitkö matkapahoinvoinnista lentomatkoilla? Muista nämä asiat

Matkailu · Terhi Piiroinen

Matkapahoinvointi voi pilata lomanautinnon helposti. Huonoa oloa voi poistaa matkapahoinvointilääkkeillä. Aina lääkkeitä ei kuitenkaan ole saatavilla, jolloin voi kokeilla muita yksinkertaisia vinkkejä.

Lentokoneessa matkustaessa kannattaa pitää katse horisontissa sekä nousun, ilmakuoppien että laskeutumisen aikana. Tämä estää huonon olon syntymistä. Ennakointi on myös tärkeää, joten ennen lentokoneeseen menoa kannattaa nauttia pahaa oloa poistavaa inkivääriä jossain muodossa.

Toisinaan myös minttupurukumi tai kurkkupastillit voivat raikastaa oloa. Ennen reissua nautittavan aterian kannattaa olla kevyt, kuten salaattia, pähkinöitä ja jugurttia.

Mikäli kärsii herkästi matkapahoinvoinnista, ei kannata juoda kahvia tai alkoholia ennen lentokoneeseen nousemista. Sen sijaan vesi auttaa kehon nestetasapainon ylläpitämisessä. Lukeminen, pelaaminen tai elokuvien katseleminen voi aiheuttaa huonoa oloa.

Sen sijaan kannattaa panna kuulokkeet korviin ja nauttia esimerkiksi pocast-ohjelmista. Nojaa taaksepäin, hengitä syvään ja rauhallisesti, Popsugar vinkkaa.