Tiskaamisella on merkittävä terveysvaikutus – käy tehokkaasta terapiasta

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Mielen hyvinvointi ei aina vaadi tuntikausia kestäviä joogasessioita tai tietoisuustaitoharjotteluita. Toisinaan riittää, että lähtee puolen tunnin kävelylenkille tai nauttii kupillisen herkullista kahvia. Pääasia on, että ajatukset saavat hetkeksi lepoa ja on läsnä.

Meditatiiviset kokemukset voivat olla muutakin kuin joogahousuissa hiljentymistä. Ihminen voi harjoitella läsnäoloa ja hengitysharjoituksia ruuhkassa, aamupalalla tai vaikkapa koiraa ulkoiluttaessa.

Tiskaaminen voi olla päivän terapeuttisin hetki, jolloin yksinkertaisesti keskittyy rauhallisella rytmillä toteutettavaan tehtävään. Tunnustele lämpimässä vedessä työtä tekeviä käsiä, katso lian irtoamista astioista ja ihaile vaahdon muodostamia kuplia.

Suihkussa käyminen voi myös olla sopivasti päivän kiireen karistava toimi. Hengitä syvään ja ole läsnä. Tunne, miten vesi osuu iholle ja haista miltä saippua tuoksuu. Ole hetki hiljaa ja nauti. Illallisen valmistaminen rauhallisesti ja vaihe vaiheelta voi niin ikään toimia terapeuttisena hetkenä, mikäli ruoalla ei ole liian kiire valmistua.

Rauhaa voi hakea jopa kesken työpäivän kokouksesta tai opiskelun aikana luennolta, Elite Daily uutisoi.