Kellojen siirtelystä luovutaan ehkä jo ensi kesänä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme äskettäin kuinka EU-komissio otti vakavasti Suomen esityksen kesäajasta luopumisesta. EU toteutti kyselyn, jossa peräti 80 prosenttia eurooppalaisista vastaajista ilmoitti kannattavansa kellojen siirtelyn lopettamista, ja nyt asia on etenemässä nopeammin kuin moni odottikaan.

Nyt EU-komissio on nimittäin esittänyt, että sen jäsenmaat voisivat luopua kellojen siirtelystä kesä- ja talviajan välillä mahdollisesti jo maaliskuussa 2019. Silloin on tarkoitus siirtää kelloja viimeisen kerran kaikissa maissa.

Tuolloin kukin jäsenmaa saa aikaisempien tietojen mukaan itse valita kumpaan aikaan tulevat jäämään pysyvästi. Talviaikaan haluavat maat siirtäisivät kelloja viimeisen kerran lokakuussa 2019.

Vielä tässä vaiheessa jäsenmaiden ei tarvitse asiaa päättää, sillä siitä tulee ilmoittaa komissiolle vasta ensi keväänä. Toivottavaa on, että jäsenmaat koordinoisivat naapurimaidensa kanssa asiaa siten, että mahdollisimman moni maa pyrkisi jäämään samaan aikaan varsinkin pohjois- ja eteläpuolellaan sijaitsevien naapurien kanssa.