10-vuotias joutui ampiaisten hyökkäämäksi ja grillivartaan lävistämäksi – selvisi silti hengissä!

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen 10-vuotias poika on osoittautunut samaan aikaan todella huono-onniseksi ja hyvällä tuurilla siunatuksi. Hän selvisi hengissä karmivasta ja miltei uskomattomalta kuulostavasta onnettomuudesta.

Missourin Harrisonvillessä asuva Xavier Cunningham oli leikkimässä puumajassaan, kun hän joutui ampiaisparven hyökkäämäksi. Paetessaan niitä hän putosi suoraan ystäviensä kanssa majan alapuolelle asettamansa grillivartaan päälle.

Varras lävisti Xavierin pään kasvojen puolelta. Edelleen tajuissaan ollut poika kiidätettiin kahteen eri sairaalaan. Lopulta kävi ilmi, ettei varras ollut kuin ihmeen kaupalla osunut pään tärkeisiin osiin.

Leikkaus suoritettiin vasta seuraavana päivänä, jotta paikalle saatiin tarvittavat erikoislääkärit ja operaation riskit onnistuttiin minimoimaan. Lopulta grillivarras poistettiin pojan päästä onnistuneesti.  Hänen uskotaan toipuvan onnettomuudesta täysin.

– Sen todennäköisyys, että varras uppoaa 15 senttiä pään sisään vahingoittamatta mitään elintärkeää on yksi miljoonasta, neurokirurgi Koji Ebersole kuvaili Kansas City -lehdelle.