Näin huijaat nukkuneesi hyvin – näin näytät levänneeltä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hyvin nukuttuja yöunia voi myös kutsua hyvästä syystä kauneusuniksi, koska levänneenä ihminen näyttää tutkitusti viehättävämmältä. Toisinaan pitkät yöunet voivat kuitenkin olla luksusta, johon kaikilla ei aina ole varaa.

Levänneen olemuksen pystyy onneksi pienten kauneusniksien avulla myös osittain huijaamaan. Maria Claire -sivuston mukaan muun muassa silkkiä materiaaliltaan oleva tyynyliina saa kasvot näyttämään virkeämmiltä, koska silkki ei ime ihosta kosteutta yön aikana.

Mikäli tiedossa on liian lyhyet yöunet ja varhainen aamupalaveri, kasvoille kannattaa jo yön ajaksi levittää hyvin kosteuttavaa yövoidetta, joka sisältää hyalyronihappoa. Silmiä ympäröivää ihoa tulee myös hoitaa voiteilla, että lyhyiden yöunien aiheuttamat tummat silmänaluset jäisivät mahdollisimman vähäisiksi.

Aamulla kasvojen ihoa kannattaa herätellä kylmällä vedellä, viilentävillä kasvonaamioilla ja kevyellä hieronnalla. Kasvoja voi hieroa joko sormin tai viileältä tuntuvan jadekivirullan avulla. Väsyneenä riittävästä nesteen juomisesta tulee myös huolehtia, joten veden tankkaaminen ja hedelmien syöminen auttavat myös vähentämään väsymyksen merkkejä kasvoilta.