Vuoden 2019 trendikkäimmät matkakohteet – nämä on nähtävä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Ihmiset käyttävät vapaa-aikansa uusiin kaupunkeihin ja kulttuureihin tutustuen. Mikäli ensi vuoden kohteet ovat vielä mietinnän alla, kannattaa seuraavat tärpit panna korvan taakse ja mietintämyssyyn. Alle on listattu Googlen suosituimpia lento- ja hotellihakuja vuodelle 2019.

PureWow on listannut yhdeksän kaupunkia inspiroimaan ensi vuoden matkailua. Portugali on noussut muutaman vuoden aikana suosituksi matkakohteeksi myös suomalaisten keskuudessa, sillä sinne on aloitettu suorat lennot Helsingistä.

Mikäli on kuitenkin nauttinut tunnelmallisesta kulttuurista jo Portossa ja Lissabonissa, kannattaa maassa suunnata seuraavalla kerralla Azorien suurimpaan asutuskeskukseen Ponta Delgadaan.

Kaukokaipuuta voi puolestaan lääkitä matkaamalla maailman toiselle puolelle Havaijille. Siellä trendikkäin paikka on Kauain saari. Samalla suunnalla on myös Yhdysvaltain trendikkäin kaupunki, Kaliforniassa sijaitseva San Luis Obispo, joka sopii erinomaisesti maan länsirannikolla suoritettavan road tripin viikonloppukohteeksi.

Etelä-Amerikassa kannattaa puolestaan suunnata Brasilian pääkaupunki Sao Pauloon, jossa yhdistyvät ranta- ja kaupunkiloma. Idässä turisteja hemmottelee Indonesian Bali, joka jatkaa suosittujen turistikohteiden listalla vuodesta toiseen. Eurooppalaisista kohteista suosituimpia ovat Portugalin kohteiden lisäksi kestohitit Pariisi ja Wien.