Ihanat ideat pikkukeittiöön – näillä vinkeillä saat tyyliä ja tilaa

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Pienessä keittiössä joutuu käyttämään luovuutta ja kekseliäisyyttä jokaisen neliösentin hyödyntääkseen. Pientä keittiötä remontoidessa kannattaa suosia kiiltäviä pintoja ja värikkäitä yksityiskohtia. Esimerkiksi räikeän värikäs lattia toimii erinomaisena katseenvangitsijana.

Mikäli mahdollista, voi pienen keittiön käyttöastiat säilyttää avohyllyillä massiivisten yläkaappien sijaan. Avohyllyt tuovat tilan tuntua, jolloin myös astioiden määrä pysyy maltillisena. Avaruutta saa lisää suurikokoisilla valaisimilla ja vaihtamalla keittiönpöydän pieneen saarekkeeseen.

Pieneen keittiöön kannattaa valita integroitavat kodinkoneet. Normaalisti tyhjilleen jääviin nurkkiin voi asentaa koukkuja tai tasoja lisäsäilytystilaa antamaan. Suomalaisille mieluisa valkoinen on aina varma keittiöväri etenkin pienessä tilassa, mutta tällöin kannattaa muistaa helppohoitoisuus pinnoissa. Valkoisessa näkyy helposti kaikki keittiöpuuhasteluista aiheutuva lika.