Turvottaako vatsaa? Näillä keinoilla saat pömpötyksen pienemmäksi

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Vatsan seudun turvotus on sekä ikävän tuntuinen että etenkin naisia ulkonäöllisesti ärsyttävä vaiva. Vatsan turhaa pömpötystä voi ehkäistä oikeanlaisen ruokavalion avulla, mutta esimerkiksi ennen tärkeää päivää voi tehdä viime hetken vatsaystävällisiä valintoja.

Ruoan mikrobiologian professori Glenn Gibson neuvoo esimerkiksi hääpäiväänsä jännittäviä morsiamia valitsemaan tarkkaan, mitä ruokaa panee suuhunsa ennen vihkimistä.

Suolaiset ja prosessoidut valmisruoat aiheuttavat helposti turvotusta. Myös purukumin pureskelemista ja hiilihapollisia juomia kannattaa välttää, jos ei halua ylimääräistä ilmaa suolistoon.

Ruoka tulee pureskella huolellisesti. Kun keskittyy jokaiseen suupalaan, ei ruokaa tule ahmittua liian suuria määriä ja vatsa voi paremmin. Koskaan ei ole pahitteeksi nauttia maitohappobakteereja, jotka tasapainottavat suoliston bakteeristoa, Gubson muistuttaa Femail First -julkaisussa.