Thaimaan luolasukeltaja vie Elon Muskin oikeuteen – raivostui pedofiilikommenteista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

12 lapsen pelastamisessa avustanut luolasukeltaja Vernon Unsworth on nostanut oikeusjutun Elon Muskia vastaan kunnianloukkauksesta. Syynä on miljardöörin taannoin jakama twiitti.

Kaikki sai alkunsa Elon Muskin lähetettyä Thaimaahan pienen sukellusvenen, jolla oli tarkoitus avustaa luolaan heinäkuussa ansaan jääneiden lasten pelastuksessa. Sukellusvenettä ei kuitenkaan käytetty operaatiossa.

Brittiläisen Unsworthin mukaan aluksesta ei olisi ollut apua, ja hän kehotti Muskia ”tunkemaan sukellusveneensä johonkin missä se sattuu”. Musk vastasi epäilemällä Unsworthin osuutta pelastusoperaatioon ja haukkui häntä perusteetta pedofiiliksi.

Musk poisti twiitin myöhemmin ja pyysi kommenttiaan anteeksi. Elokuun lopussa hän kuitenkin ihmetteli Twitterissä, miksi Unsworth ei ollut nostanut tapauksesta kannetta. Nyt luolasukeltaja on tehnyt juurikin niin.

Unsworthin nostaman kanteen mukaan Tesla-miljardööri aloitti internetissä lokakampanjan, jossa hän yritti tuhota sukeltajan maineen valheellisin väittein. Buzzfeed uutisoi hänen vaativan Muskilta 75 000 dollarin korvauksia kunnianloukkauksesta.