Moni säilyttää suklaata jääkaapissa – asiantuntija tyrmää jyrkästi

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Osa suklaata rakastavista ihmisistä säilyttää suussa sulavia suklaalevyjä ja -patukoita jääkaapissa, että ne eivät sulaisi. Moni myös pitää siitä miten rouskuvaa suklaa on kylmänä, minkä vuoksi haluaa aina syödä suklaiset herkut suoraan jääkaapista.

Nyt Cadbury-suklaatehtaan asiantuntija on Daily Mail -lehden mukaan paljastanut, että suklaata ei tulisi missään nimessä säilyttää jääkaapissa. Suklaa tulee säilyttää aina huoneenlämmössä mahdollisimman viileässä ja pimeässä paikassa kuten esimerkiksi ruokakomerossa. Jääkaapin lämpötila on kuitenkin suklaalle liian kylmä.

Kylmänä nautittu suklaa ei vapauta kaikkia suklaan aromeja, minkä vuoksi sen maku jää laihaksi ja suutuntuma kermaisen sijaan jopa öljyiseksi. Mikäli sisätiloissa lämpötila kohoaa kuitenkin niin paljon, että suklaa sulaisi huoneenlämmössä, sen voi nostaa suljetussa rasiassa jääkaappiin. Tällöinkin suklaa tulee kuitenkin nostaa takaisin huoneenlämpöön hetkiseksi ennen sen nauttimista.