Facebook bannasi poliitikon – sukunimi oli palvelulle liikaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Belgiassa asuu tällä hetkellä 49 Anus-sukunimellä varustettua henkilöä. Yksi heistä on 26-vuotias Luc Anus, joka pyrkii paikallispolitiikkaan sosialistisesta puolueesta. Sukunimi tuottaa kuitenkin hankaluuksia kampanjointiin.

Facebook on nimittäin estänyt erikoisella sukunimellä varustetun miehen profiilin ja siten myös sosiaalisessa mediassa tehtävän vaalityön. Mirror-lehden mukaan Luc Anus -niminen mies kampanjoi tätä nykyä nimellä Luc Anu. Facebook ei hyväksy erikoista sukunimeä palveluunsa.

Mies kertoo tottuneensa negatiivisiin kommentteihin sukunimeensä liittyen. Hänen mukaansa on kuitenkin erikoista, että jopa yhteisöpalvelu lähtee rajoittamaan hänen toimintaansa. Anus-sukunimeä tavataan Belgian ranskankielisellä Wallonian alueella.

Publiée par Luc Anu sur Lundi 24 septembre 2018