Rauhallinen taidevideo teen kaatamisesta – kunnes kaikki menee pieleen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiset rakastavat järjestystä, sarjoja, symmetriaa ja estetiikkaa. Onnistumisen ilo tuo tyydytystä ja poistaa ahdistusta. Tästä syystä esimerkiksi Strömsö-ohjelmaa on nautinnollista katsoa, koska sarjassa onnistuu kaikki asiat aina ja ikuisesti.

Jos haluaa anti-Strömsöä elämään, kannattaa katsoa Thom Lambertin taidevideo. Puoli minuuttia kestävä taltiointi edustaa epäjärjestystä ja kaaosta, joka saattaa jopa ahdistaa osaa katsojista. Videolla kaadetaan teetä kuppiin.

Videon nimi jo paljastaa, että teen kaataminen ei mene nappiin. Tae-videolla nähdään, kuinka yksinkertainen toimenpide muuttuu kaaokseksi teepannusta soljuvan nesteen roiskuttua kupin reunojen yli kannusta irronneen irtoteen johdosta.

Videolla on yli 110.000 katselukertaa. Ihminen on luonnostaan mieltynyt symmetriaan, mikä saa aikaan voimakkaan taipumuksen järjestellä myös esineet tai asiat säännönmukaisesti. Tee-episodi pilaa säännönmukaisuuden.