EU-määräsi: 30 % Netflixin sisällöstä pitää olla Euroopasta

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Euroopassa on kummasteltu viime vuosina hanketta, jossa EU-jäsenmaissa toimivat videopalvelut velvoitettaisiin varmistamaan, että 30 prosenttia niiden tarjoamasta materiaalista on peräisin Euroopasta. Nyt hankkeesta on tulossa totta, kun Euroopan parlamentti äänesti asiasta.

Jatkossa myös esimerkiksi yhdysvaltalaiset Netflix ja HBO joutuvat tarjoamaan EU-jäsenmaiden asiakkailleen merkittävästi nykyistä enemmän Euroopassa tuotettua sisältöä. Variety-lehden mukaan esimerkiksi Netflixin sisällöistä jo nyt noin kolmannes on peräisin Euroopasta.

Tämän hetken arvioiden mukaan kiintiö on tulossa käyttöön ennen vuodenvaihdetta, ja sen jälkeen palveluilla on vielä 20 kuukautta aikaa muutta palvelunsa vastaamaan uuusia määräyksiä. Jäsenmailla on mahdollisuus nostaa eurooppalaisen sisällön määrä jatkossa 40 prosenttiin.