Vapitit jäivät sarvistaan kiinni – riistanvartija riensi apuun

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Wyomingissa on todistettu luontoäidin konstikasta jäynää, jossa kaksi kanadanhirveä, eli vapitia, olivat jääneet sarvistaan kiinni. Taistelu oli päättynyt, kun molemmat osapuolet uupuivat.

Riistanvartija Kim Olson ja biologi Patric Burke riensivät apuun. Wyoming Game and Fish Departmentin riistanvartijana työskentelevä Kim Olson ampui nukutusnuolen toiseen hirvieläimeen. Näin hereilä ollut yksilö onnistui irrottamaan sarvensa kiipelistä ja juoksemaan karkuun.

Myös toinen vapiti kirmasi pakoon pienen tokkuran jälkimainingeissa. Näyttävät sarvet kasvavat ainoastaan uroshirville, eli sonneille, ja ne voivat saavuttaa yli metrin pituuden. Sarvet ovat luuta, jonka päällä on ohut nahkakerros.

https://www.facebook.com/WyoGFD/videos/2205313462843164/