Aurinkokunnan laidalla on tuntematon planeetta? Tutkijat löysivät uusia todisteita

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Aurinkokuntamme tunnettujen planeettojen määrä saattaa kasvaa tulevaisuudessa jälleen yhdeksään. Tutkijat ovat löytäneet uusia todisteita aurinkokunnan äärirajoilla mahdollisesti piilevästä tuntemattomasta planeetasta.

Tutkijat ovat löytäneet 2015 TG387 -kääpiöplaneetan, jonka halkaisija on vain 300 kilometriä. Erityisen Goblin -lempinimen saaneesta taivaankappaleesta tekee sen epätyypillinen, 40 000 vuotta kestävä kiertorata.

Tutkijat uskovat jonkin suurikokoisen kappaleen vaikuttavan Goblinin kiertorataan. Tämä viittaisi CNN:n mukaan siihen, että aurinkokunnan ulkoreunalla saattaisi piileskellä jopa 10 kertaa Maapalloa suurempi planeetta.

Mahdollisuus aikaisemmin tuntemattomasta planeetasta on kutkuttanut tutkijoiden mieliä jo vuosikymmenien ajan. Uusien kääpiöplaneettojen tutkimisen toivotaankin lopulta johdattavan Planeetta X -nimellä kutsuttavan kappaleen löytämiseen.