Nintendo patentoi älypuhelimen kuoren – toimii samalla Game Boy -käsikonsolina

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pelijätti Nintendon huhutaan suunnittelevan jälleen uutta retrokonsolia. Tällä kertaa laite toimisi yhteistyössä älypuhelimen kanssa.

Siliconera-sivusto on paljastanut Nintendon hakeneen patenttia älypuhelimia varten suunnitellulle kuorelle. Se muuttaisi puhelimen käden käänteessä toimivaksi Game Boy -emulaattoriksi.

Idea ei ole täysin uusi, sillä markkinoilla on nähty esimerkiksi Tetris-elektroniikkapelinä samanaikaisesti toimivia älypuhelinten kuoria. Nintendon retrokonsoleilla on kuitenkin ennestään hyvä maine esimerkiksi NES Classic Edition -minikonsolin ansiosta.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin Game Boy -älypuhelinkuorta oisi syytä odotettaa kauppojen hyllyille. Variety-lehden mukaan on kuitenkin mahdollista että tuote tuodaan myyntiin jo joulumarkkinoille.