Halvan ja kalliin sushin ero testattiin – tässä tulos

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sushi on japanilainen herkku, joka on levinnyt viime vuosien aikoina kulovalkean tavoin eri puolille maailmaa. Moni rakastaa sushia ja syö sitä viikoittain, mikä näkyykin runsaiden sushibuffet-lounaiden tarjonnassa Suomessakin.

Nyt BuzzFeed-kanava julkaisi videon, jossa kaksi miestä testasivat Japanissa oppaan avulla eri ravintoloiden susheja, joilla oli myös toisistaan poikkeavat hintalaput. Halvimmat sushit maksoivat vain yhden dollarin ja kalleimmat kaverusten maistamat sushit maksoivat hurjat 133 dollaria.

Testaajat söivät sushia hinnasta ja paikasta riippumatta todella hyvällä ruokahalulla. Kalliimmat sushit erosivat halvemmista susheista arvokkaampien raaka-aineiden ja lämpötilan suhteen. Oikean sushin tulisi olla noin 30-asteista, jolloin riisi tuntuu suussa miellyttävän lämpimältä ja on koostumukseltaan pehmeää.