Ensitreffit jäivät viimeisiksi? Tästä syystä deitti ei halua uusintaa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä pettyy ensitreffeillä, koska viestien perusteella tehdyt mielikuvat eivät vastanneetkaan todellisuutta ja odotukset olivat olleet liian korkeat. Toisinaan deittiseuralainen on tosielämässä aivan erilainen kuin nettimaailmassa. Tällöin harvemmin tulee toista tapaamista.

Massatreffitapahtumia järjestävä My Friend Charlie -yhteisö on listannut kahdeksan syytä, miksi ihmiset eivät tapaa enää ensitreffien jälkeen.

Deittipaikka voi jo pelkästään latistaa tunnelman, jos treffit järjestetään tylsässä miljöössä. Toisinaan liiallinen innostus pelästyttää ehdokkaat karkuun. Yhteistä tulevaisuutta ei kannata miettiä siinä vaiheessa, kun ei tiedä edes tuttavuuden sukunimeä.

Jännitys voi muuttaa persoonallisuutta liikaa, joten kannattaa pyrkiä mahdollisimman luonnolliseen käyttäytymiseen. Myös liiallinen harjoittelu voi muuttaa tilanteen teennäiseksi. Yksi yleisin virhe on se, että deitti tuomitaan liian nopeasti, eikä hänelle anneta uutta mahdollisuutta.

Entisistä kumppaneista ja parisuhteista kannattaa vaihtaa muutama sana, mutta liiallinen exän läsnäolo juttelussa on vaarallista. Mikäli stalkkaa treffikumppaninsa sosiaalisen median profiilit etukäteen, saattaa tehdä vääränlaisia johtopäätöksiä. Toisinaan deiteillä ei saavuteta minkäänlaista yhteyttä ja kemian puuttuessa kannattaakin jättää toinen tapaaminen väliin.