7 vinkkiä spinning-tunnille – näin saat kaiken hyödyn irti

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Spinning tai kuntopyöräily on runsaasti kaloreita polttavaa liikuntaa, joka vaatii rautaisia reisiä ja kestävyyttä. Parhaimman hyödyn saavuttaa ohjatulla tunnilla, jolloin ryhmäpaine ja ohjaajan vinkit saavat parhaimman mahdollisen tehon irti jokaisesta minuutista.

Elite Daily vinkkaa nyt seitsemän vinkkiä, jotka kannattaa muistaa ennen pyöräilytunnille osallistumista.

Spinningluokkaan on järkevää mennä hyvissä ajoin lämmittelemään. Ensinnäkin pyörä tulee säätää itselleen sopivaan asentoon ja toiseksi lihasten tulee lämmetä ennen tunnin alkamista. Varaa tähän ainakin varttitunti.

Kiinnitä huomiota oikeanlaiseen vaatetukseen, sillä spinningissä tulee hiki. Oikean kokoiset vaatteet ja hyvät alushousut tekevät tunnista miellyttävämmän. Älä pue paksuja vaatteita. Puhelin kannattaa jättää treenin ajaksi omaan lokeroon, koska sitä ei tarvitse vamiiksi ohjatulla tunnilla.

Pyörän päällä kannattaa liikkua ja vaihdella asentoa. Vaikka tunnilla olisi 21 muutakin polkijaa, on hyvä muistaa ettei kyseessä ole kilpailu. Liiallinen yrittäminen ja pusertaminen voi tehdä hallaa keholle etenkin, jos ei tunne omia rajoja. Voita ainoastaan itsesi. Tunnin jälkeen voi jäädä juttelemaan ohjaajan kanssa, mikäli mieleen nousee kysymyksiä. Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassakaan ja lisätieto saattaa saada osallistumaan useammin.