Pelottaako parisuhde? Näin tunnistat sitoutumiskammon

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Nykyajan deittialukulttuuri vaikeuttaa parin muodostamista, koska monille sinkuille kasvaa nälkä syödessä. Kun vaihtoehtoja on runsaasti tarjolla, ei yhteen uskalleta sitoutua aidosti. Nuoret aikuiset deittailevat mielummin kuin muodostavat vakiintuneen parisuhteen.

Jos on kuitenkin ihastunut toiseen ihmiseen, niin miksi hänen kanssaan ei kokeilisi seurustelua? Parisuhde vaatii kuitenkin täysipainoista sitoutumista onnistuakseen. Kaikki eivät uskalla sitoutua.

Jos jatkuvasti miettii, voisiko jossain olla parempi kumppaniehdokas, on suorastaan epäreilua antaa toisen olettaa olevan Se Oikea. Jos ei ole varma, haluaako menettää vapautensa toisen ihmisen takia, ei myöskään kannata lähteä parisuhteeseen tai pelata toisen ihmisen tunteilla. Silloin on parempi olla rehellisesti satunnaista seuraa etsivä sinkku. Sitoutuminen ei kannata väkisin.

Elite Dailyn mukaan sitoutumiskammoiset kokevat parisuhteen enemmän rasitteena kuin rikastuttavana. Aidossa rakkaudessa hullaannutaan ja halutaan olla toisen ihmisen kanssa jokaisella aspektilla. Suhteella arpominen kertoo ainoastaan siitä, että ei ole vielä valmis.