Koira autossa tuo jatkossa 6 000 euron sakot – ellei ole turvavöissä

Autot Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa monet perheet käyttävät lemmikin kuljetukseen autossa häkkiä tai pitävät lemmikin kiinni turvavöissä, mutta valtaosalla lemmikki matkustaa kuitenkin autossa vapana. Nyt Britanniassa on tulossa voimaan laki, jonka myötä vapaana olevasta lemmikistä autossa voi saada 6.000 euron sakot.

Suurten sakkojen lisäksi autoilija voi menettää vakuutuksensa, mikäli autosta löytyy vapaana oleva lemmikki. Confused.comin teettämässä kyselyssä selvisi, että yli puolet briteistä ei tiedä, että autossa vapaana oleva lemmikki voi aiheuttaa vaaratilanteen ja viedä autoilijalta vakuutuksen.

Kyselyyn vastanneista lemmikin kanssa autolla liikkuvista 70 prosentilla on autossaan koira, 37 prosentilla kissa ja kahdeksalla prosentilla kani. Myös kissat voivat olla autoilijalle vaarallisia, jos liikkuvat autossa vapaana. Britannian tieliikennelain mukaan eläimet täytyy jatkossa olla kiinnitettynä siten, että ne eivät pääse häiritsemään kuljettajaa tai muodosta vaaraa äkkipysähdyksissä.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.