Teslan sähköautoihin halutaan koiratoiminto – kertoisi lemmikin olevan kunnossa

Autot Digi · Tim Isokivi

Kuuman ajoneuvon sisään lukitut koirat ovat jokakesäinen huolenaihe erityisesti helteisillä säillä. Monet ovatkin valmiita jopa rikkomaan ajoneuvon ikkunan, mikäli he uskovat lemmikin olevan pulassa sisällä.

Koirien ei kuitenkaan aina tarvitse kärsiä kuumissa ajoneuvoissa. Tulevissa Tesla-automalleissa saatetaan nähdä sekä lemmikkien hyvivointia edistävä että eläimiin kohdistuvaa huolta helpottava ominaisuus.

Twitter-käyttäjä Josh Atchley ehdotti Twitterissä Elon Muskille niin kutsuttua koiratilaa Teslan Model 3 -autoihin. Siinä ilmastointilaite ja radio olisivat päällä ja auton näytössä ilmoitettaisiin lemmikin omistajan palaavan pian paikalle. Musk vastasi ehdotukseen myöntävästi.

Koiratila-ominaisuus saattaisi pelastaa vuosittain lukuisten lemmikkien henkiä. Lisäksi sillä voitaisiin ehkäistä ajoneuvoihin kohdistuneita murtoja huolestuneiden kansalaisten toimesta.