Näin Tesla varastetaan ilman avaimia – tarvitaan vain tabletti ja kännykkä

Autot Digi Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Kerroimme taannoin miten langaton teknologia aiheuttaa kuluttajille ongelmia esimerkiksi lähimaksujen kanssa, kun taskussa olevaa korttia voidaan veloittaa vaikkapa ruuhkabussissa kerta toisensa jälkeen kortinhaltijan tietämättä. Samat ongelmat pätevät myös uusiin autoihin.

Taannoin verkossa levisi video (katso yllä), jossa uudenkarhea Mercedes-Benz varastettiin ilman avaimia, kun rikolliset onnistuivat saamaan avaimen signaalin ja ohjaamaan sen autoon. Nyt vastaava video nähdään myös Teslasta, joka varastettiin äskettäin Britanniassa yön pimeydessä ilman avaimia.

Valvontakameran kuvaamalla videolla nähdään miten kaksi miestä tulee auton luokse omakotitalon pihamaalla. Toinen miehistä jää videolla auton luokse ja toinen kävelee talon seinustalla tabletin kanssa etsien Teslan avaimen lähettämää signaalia. Lopulta signaali löytyy ja tabletti ohjaa sen auton luona seisovan miehen matkapuhelimeen. Sen myötä auton ovet avautuvat samalla tavalla kuin että miehillä olisi ollut avaimet hallussaan.

Teslaan tuli äskettäin päivityksen myötä uusi ominaisuus, jossa auton varastamisen voi estää PIN-koodilla ennen ajamista. Videolla nähtävän varkauden jälkeen auton omistaja kirjoitti Twitterissä, ettei autoa voi enää jäljittää, kun sen etäyhteys on estettynä. Tulevaisuudessa autovarkaan ei siis tarvitse enää ymmärtää mitään avainten ja johtojen päälle, sillä auton voi varastaa kätevästi tabletilla ja kännykällä.