Näin käsittelet surun lemmikin menetyksestä – terapeutti neuvoo

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lemmikeistä tulee omistajilleen nopeasti osa perhettä ja sen korvaamattomia jäseniä. Lemmikit tuovat iloa jokaiseen päivään ja antavat ehdotonta rakkautta ihmisille. Sen vuoksi lemmikin menettäminen onkin aina ihmisille vaikea paikka.

Terapeutti Andrew Marshall antoi Daily Mail -sivustolle parhaat neuvonsa, joiden avulla ihmiset voivat käsitellä surua, jonka lemmikin kuolema aiheuttaa.

1. Hyväksy tapahtunutÄlä yritä heti tukahduttaa surun tunteita ja unohtaa menehtynyttä lemmikkiä vaan anna surun tuntemusten tulla ja muistele lemmikkiä ja yhteistä aikaanne.

2. Ymmärrä kipuMieti millainen rooli lemmikilläsi elämässäsi oli ja tiedosta asiat, joita suret lemmikin menehtymisen mukana.

3. Täytä tyhjiöÄlä unohda päivän rutiineja kokonaan vaan käy myös yksin aamukävelyillä ja kulje samoja polkuja, joita tapasit kävellä koirasikin kanssa.

4. Kävelytä ystäväsi koiraaYstäväsi lemmikki voi tuoda sinulle paljon lohtua ja uusia iloisia hetkiä.

5. Ota opiksesiOpi menehtyneeltä lemmikiltäsi se, että jokaiseen hetkeen kannattaa tarttua, koska elämä ei kestä ikuisesti.

6. Nauti vapaudestaTee asioita, joita et pystynyt tekemään silloin kun sinulla oli lemmikin mukanaan tuomat velvollisuudet hoidettavana. Tee matkoja ja viivy kaupungilla niin kauan kuin haluat.

7. Kirjoita tunteesi ylösPidä päiväkirjaa ja kirjoita muistiin päivittäin mitä tunnet.

8. Kun olet valmis, hanki uusi pentu.Kun olet pystynyt käsittelemään lemmikin menettämisen surun kaikki vaiheet, olet valmis hankkimaan itsellesi uuden lemmikin.