Uskomatonta mutta totta: Jouluvalmistelut kannattaa aloittaa jo nyt

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ihmiset ärsyyntyvät nähdessään kauppakeskusten markkinoivan kuukausien päässä olevia juhlapyhiä. Todellisuudessa viisaat aloittavat jouluun valmistautumisen jo nyt. Ennakoimalla voi säästää hermoja, aikaa ja rahaa.

Joulu on kallis juhlapyhä. Ruoat ja lahjat sekä tykötarpeet vaativat pitkän pennin, joten säästäminen on hyvä aloittaa tarpeeksi aikaisin, jotta tili ei mene juhlapyhän vuoksi miinukselle. Jouluun on noin kolme kuukautta aikaa, ja mikäli haluaa säästää enemmän kuin muutaman satasen, tulisi seuraavista palkoista panna sivuun mojovat summat.

Alennusmyynnit ovat antoisaa aikaa joululahjojen ostamiselle. Nyt on mahdollista saada alennuksia monista eri tuotteista, joiden hinnat voivat nousta juhlakaudelle. Pian koittava Black Friday on yksi parhaimmista hetkistä hankkia lahjoja edullisesti. Lahjojen hankkimisessa kannattaa noudattaa tiukkaa linjaa, että paketoi tuotteet heti ja pitää kirjaa jo hankituista paketeista.

Jos haluaa antaa lahjaksi itsetehtyjä tuotteita, kannattaa käsitöiden tekeminen aloittaa niin ikään kuukausia etukäteen. Tällöin ainakin varmistaa, että saa kaikki lahjat valmiiksi tarpeeksi ajoissa. Sama pätee joulukortteihin ja mahdollisiin joulukoristeisiin. Myös joulukorttilistaa kannattaa päivittää pitkin vuotta, jotta kaikki korttinsa ansaitsevat tulevat muistetuksi.

Mikäli suunnittelee joulun viettämistä ulkomailla, kannattaa matka varata nyt. Jouluruokia voi myös pikkuhiljaa valmistella pakastimeen ja joululikööri vaatii noin kolme kuukautta aikaa valmistumista varten. Entäpä pikkujouluasut ja jouluvillapaidat? Ne kannattaa myös hankkia alennusmyynnistä, Popsugar vinkkaa.