Japanin prinsessa luopui kuninkaallisesta asemasta mennäkseen naimisiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lapsuuden saduissa rakkaus voitti usein tulevaisuuden kuninkaana, kuningattarena, prinssinä tai prinsessana. Nyt sadut ovat jälleen muuttuneet todeksi, kun Japanin prinsessa Ayako kihlautui maanantaina miehensä Kei Moriyan kanssa Tokiossa.

Kihlautuessaan prinsessa Ayako luopui samalla kuninkaallisesta asemastaan, koska hänen kihlattunsa ei ole kuninkaallista sukua. Japanin lakien mukaan prinsessa ei enää jatkossa ole virallisesti Japanin kuningasperheen jäsen, mikäli hän avioituu niin sanotun tavallisen ihmisen kanssa. Laki koskee vain naisia.

28-vuotias Ayako on prinssi Takamodon ja prinsessa Hisakon nuorin lapsi. Hän saa tittelistä luopumisen myötä Japanin valtiolta 950.000 dollarin kertakorvauksen. Juhlapaikalle oli saapunut noin tuhat kansalaista toivottamaan tulevalle avioparille onnea ja pitkää ikää.