Japanin prinsessa luopui kuninkaallisesta asemasta mennäkseen naimisiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lapsuuden saduissa rakkaus voitti usein tulevaisuuden kuninkaana, kuningattarena, prinssinä tai prinsessana. Nyt sadut ovat jälleen muuttuneet todeksi, kun Japanin prinsessa Ayako kihlautui maanantaina miehensä Kei Moriyan kanssa Tokiossa.

View this post on Instagram

❤🔥Ayako Moriya (Until yesterday, Her Imperial Highness Princess Ayako of Takamado) got married Kei Moriya. (Meiji Shrine, Shibuya, Tokyo, Japan). Ayako has renounced her title and status in the Japanese Imperial Family for marrying a commoner.💕 . ❤🔥Ayako Moriya (Hasta ayer, Su Alteza Imperial la Princesa Ayako de Takamado) contrajo matrimonio con Kei Moriya. (Meiji Shrine, Shibuya, Tokio, Japón). Ayako ha renunciado a su título y estatus dentro de la Familia Imperial Japonesa para casarse con un plebeyo.💕 . #Japan #Tokyo #Imperial #ImperialFamily #Ayako #PrincessAyako

A post shared by European Royal Families (@euroyalseu) on

Kihlautuessaan prinsessa Ayako luopui samalla kuninkaallisesta asemastaan, koska hänen kihlattunsa ei ole kuninkaallista sukua. Japanin lakien mukaan prinsessa ei enää jatkossa ole virallisesti Japanin kuningasperheen jäsen, mikäli hän avioituu niin sanotun tavallisen ihmisen kanssa. Laki koskee vain naisia.

28-vuotias Ayako on prinssi Takamodon ja prinsessa Hisakon nuorin lapsi. Hän saa tittelistä luopumisen myötä Japanin valtiolta 950.000 dollarin kertakorvauksen. Juhlapaikalle oli saapunut noin tuhat kansalaista toivottamaan tulevalle avioparille onnea ja pitkää ikää.

Uusimmat