Pidä suustasi huolta – nämä naposteltavat parhaita hampaille

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Suun ja hampaiden hyvinvointi vaatii säännöllistä hoitoa ja oikeanlaisia elintapoja. Suuhygieniasta huolehtimisen lisäksi ihmisten kannattaa kiinnittää huomiota napostelemiinsa herkkuihin. Hammaslääkäri Uchenna Okoye listasi viisi asiaa, jotka voivat raikastaa hengitystä tai estää reikiintymistä.

Sokeriton purukumi ja xylitoli-tuotteet ovat hampaiden parhaita kavereita. Ne katkaisevat tehokkaasti happohyökkäyksen ruokailun jälkeen. Myös omenat ja porkkanat sopivat hampaidensa hyvinvoinnista pitäville, sillä niiden pureskeleminen erittää sylkeä, joka huuhtelee bakteereja ja ruoka-ainejäämiä pois.

Mantelit ovat terveellisiä, sillä niissä on runaasti kalsiumia ja proteiinia. Hammaslääkäri Okoye suosittelee Femail Firstissa myös vihreiden kasvisten syömistä, sillä niiden kuitupitoisuus hellii suun lisäksi koko kehoa. Hänen mukaansa ikävimpiä vaurioita aiheuttavat hiilihapolliset juomat, karkit ja sipsit.