Hakkerit myyvät Facebook-käyttäjien yksityisviestejä – jopa 81 000 uhria

Digi · Tim Isokivi

Kymmenien tuhansien Facebook-tilien yksityisten tietojen pelätään päätyneen vääriin käsiin. Eräs hakkeriryhmä kertoo kauppaavansa verkossa jopa 81.000 käyttäjän yksityisviestejä.

Sittemmin jo poistetussa foorumiviestissä yhden tilin yksityisiin tietoihin tarjottiin pääsyä vain 10 sentin hintaan. Tilien yksityisiin tietoihin päästiin todennäköisesti käsiksi verkkoselainten haitallisten lisäosien avulla.

Tietomurron takana olevat hakkerit väittävät murtautuneensa yhteensä 12 miljoonalle tilille. BBC:n raportin mukaan valtaosa niistä kuuluu Ukrainalaisille ja Venäläisille käyttäjille. Joukossa on kuitenkin myös esimerkiksi Yhdysvaltalaisia ja Brittiläisiä käyttäjätilejä.

Hakkerien mukaan tuoreella tapauksella ei ole tekemistä Facebookin Cambridge Analytica -skandaalin tai syyskuussa paljastetun tietovuodon kanssa.