Herkkupäivät pilaavat koko dieetin – muista nämä asiat

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Herkkupäivä antaa tiukkaa ruokavaliota noudattaville mahdollisuuden lipsahtaa kiellettyjen ruokien pariin luvan kanssa. Voiko herkkupäivä pilata onnistuneen dieetin? Vaara piilee ruokavalioon palaamisessa.

Pieni herkuttelu kuuluu kaikkien elämään, mutta mässäilemisellä voi olla kohtalokkaita vaikutuksia dieettiin. Kun mielihalut tyydyttää silloin tällöin, saattaa se estää ylenpalttisen retkahtamisen myöhemmässä vaiheessa. Toisaalta suolisto voi saada lisävoimaa tavanomaisesta poikkeavasta ruokavaliosta.

Ihmisten ei tulisi laihduttaa kuuriluonteisesti, vaan tehdä terveytensä ja hyvinvointinsa vuoksi kokonaisvaltainen elämäntapamuutos. Kyse on uudenlaisen elämäntyylin omaksumisesta, johon kuuluu terveellinen ruokavalio. Mässäilypäivinä saattaa lähteä niin sanotusti mopo käsistä ja tällöin ahtaa itsensä täyteen turhia kaloreita.

Herkkupäivien vuoksi voi menettää ahkeralla työllä ja sinnikkyydellä saavutettuja tuloksia. Entäpä sitten, kun karkkipäivän herkkuja jää yli, ja niitä maistelee vielä seuraavanakin päivänä? Ja sitä seuraavana…

Ruokaa ei tulisi käyttää palkintona. Kannattaa pohtia suhdettaan herkutteluun ja syitä siihen, miksi luovuttaa terveellisen ruokavalion suhteen. Herkkupäivä onnistuu, jos unelmien jäätelöannoksen syö ilman huonoa omaatuntoa, rajoittaa herkuttelun yhteen päivään ja jatkaa seuraavana päivänä onnistuneesti terveellisen ruokavalion parissa.

Lähde: Men’s Health