NASA lähettää luotaimia Uranukseen – tutkimaan kaasuja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA aikoo lähettää uusia luotaimia avaruuteen. Nyt työn alla on hanke, jossa on tarkoitus suorittaa kaasuihin liittyviä tutkimuksia Uranuksessa ja Neptunuksessa. Nämä kaksi planeettaa aurinkokuntamme reunamilla ovat viime aikoina jääneet vähälle huomiolle, mutta asia tulee muuttumaan. Tähän mennessä ainoastaan Voyager 2 on tutkinut planeettoja.

Space.comin mukaan NASA ryhtyi viime vuonna tutkimaan millä tavoin olisi parasta tutkia planeettojen kaasuja. Nyt avaruushallinto on päättänyt, että hanke tullaan todennäköisesti suorittamaan lähettämällä kolme luotainta Uranuksen tai Neptunuksen kiertoradalle. Lisäksi Uranuksen pinnalle pudotetaan pieni tutkimusluotain, jonka on määrä työntyä planeetan ilmakehään tutkimaan kaasuja.

– Emme tiedä miten nämä planeetat ovat muodostuneet ja miksi niiden kuut näyttävät siltä miltä näyttävät, NASA-tutkija Amy Simon kertoi lehdelle.