Tee ympäristöteko: Puhdista kasvosi kestoliinalla – ja luonto kiittää

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ihmiskunta on ryhtynyt kiinnittämään yhä enemmän huomiota ekologisiin valintoihin. Kertakäyttötuotteet on nykyisin korvattu kestävämmillä vaihtoehdoilla. Pumpulipuikot, pillit, muovipussit, vaipat ja kertakäyttöastiat on vaihdettu kestotuotteisiin. Nyt vuoronsa saavat vanulaput.

Vanulappuja käytetään kasvojen puhdistamiseen ja meikin poistamiseen. Nyt kertakäyttöisten vanulappujen tilalle on tullut kesätävämpiä vaihtoehtoja. Kestolaput voi pestä käytön jälkeen muun pyykin seassa. Markkinoilla on myös kasvoille tarkoitettuja mikrokuituliinoja, joiden kanssa ei tarvitse edes erillistä puhdistusainetta.

Toki kestäviä vanulappuja voi valmistaa myös itse esimeriksi vanhoista vaatteista tai muista kodin tekstiileistä. Pääasia on, että lappu on puhdas ja pehmeä. Olemme aiemmin kertoneet kestovessapaperista, jossa ideana on pyyhkiä peppu pestävällä kangasliinalla tai suosia alapääpesua pyyhkimisen sijaan.