Näin hillitset raivokohtauksen – päästä tunteet terveellisesti ulos

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä on varustettu muita räiskyvämmällä luonteella, jolloin he saattavat raivostua hetkessä nollasta sataan. Vihaa voi purkaa terveellä tavalla, koska niitä ei kannata padota myöskään sisälleen.

Elite Daily muistuttaa, että vihan tunteet saavat olon huonoksi. Liiallinen aggressiivisuus vaikuttaa terveyteen tuhoisasti, mutta oikein hyödynnettynä se on hyödyllinen tunne. Sen avulla voi jäsennellä muita tunteita. Vihaa voi oppia hallitsemaan.

Suurten tunteiden syy kannattaa aina selvittää ennen tilanteen eskaloitumista. Tilannetta voi selvittää rauhallisesti ja yrittäen korjata sitä. Mikäli se ei onnistu, kannattaa purkaa ajatuksiaan välimatkan päästä lähtemällä pois tilanteesta. Asiaa voi tarkastella uudestaan 20 minuutin kuluttua.

Kun tilanne on vaarassa karata käsistä, kannattaa kokeilla hengitysharjoituksia. Kannattaa hengittää hitaasti syvään 30 kertaa ja päästää höyryt pihalle kirjaimellisesti suhisemalla uloshengittäessä. Vihaa voi purkaa tehokkaasti myös kuntoilemalla, jolloin keho vapauttaa mielihyvähormoneja.

Tuntemukset ja sen syyt voi kirjoittaa ylös. Jos haluaa antaa vihapalautetta jollekin, kannattaa sekin kirjoittaa ensin itselleen ylös, ennen kuin on varma palautteen tarpeellisuudesta ja siitä, että sitä ei ole laadittu pelkästään tunnepuuskassa.