Merkittävä UFO-havainto Irlannissa – useita silminnäkijöitä samaan aikaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Usean eri lentoyhtiön lentäjät ovat raportoineet Irlannin viralliselle ilmatilaa valvovalle viranomaiselle, eli Irish Avitation Authoritylle tuntemattomista lentävistä objekteista Irlannin edustalla. Lentäjät olivat nähneet nopeasti lentäviä kohteita, joista loisti kirkasta valo.

Yksi UFO-havainnon tehneistä oli British Airwaysin lentäjä, joka oli ohjaamassa lentokonetta Kanadan Montrealista kohti Yhdistyneen kuningaskunnan Heathrow’n lentokenttää. Lentäjä raportoi nähneensä Irlannin luoteisrannikolla kirkkaan valon ja kohteen, joka lensi lentokoneen vasemmalle puolelle ja katosi sen jälkeen pohjoiseen.

Lentäjä tiedusteli lennonjohdolta oliko alueella käynnissä esimerkiksi sotaharjoituksia. Ei ollut. Samankaltaisen havainnon teki myös Virgin Airlinesin lentäjä, joka arveli kohteen olleen ilmakehään saapunut meteori. BBC:n mukaan Virginin lentäjä oli kuitenkin raportoinut nähneensä kerralla useamman lentävän objektin.

Kolmas lentäjä kuvaili näkemänsä objektin lentäneen astronomista nopeutta, arviolta 2 Machin luokkaa, eli 686 metriä sekunnissa. Irlannin ilmailuviranomaiset tutkivat asiaa.