Joulukausi on alkamassa – pingottaminen pilaa tunnelman

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä hermoilee joulua, koska heidän mielestään juhlan viettäminen kuuluu olla tietynlaista ja satumaisen täydellistä. He viilaavat jokaisen yksityiskohdan ja ahertavat niska limassa saadakseen kaiken listalla olevan tehtyä. Tällaisella käytöksellä he kuluttavat itsensä ja pankkitilinsä loppuun.

Mikä sitten on pääasia joulussa? Yhdessäolo ja rauhallinen tunnelma riittävät monille. Täydelliseen jouluun ei välttämättä kuulu yli äyräidensä notkuvia pöytiä, itse väkisin väännettyjä kortteja, huippukalliita lahjoja tai minuutilleen aikataulutettua jouluaattoa. Täydellinen joulu voi sen sijaan olla kiitollisuutta ja läheisyyttä.

Juhlapyhien aiheuttamaa stressiä ja ahdistusta voi hillitä yksinkertaisesti siten, että tekee selkeän eron sen välille minkälaisen joulun haluaa olla ja minkälaisen joulun pystyy tekemään. Henkisen hyvinvoinnin ammattilainen Judy Greenfeld kertoo Elite Dailylle, että joulu voi luoda runsaasti odotuksia ja paineita.

Ennen joulua on hyvä selventää itselleen, mitkä asiat ovat tärkeintä juhlapyhien viettämisessä. Sen jälkeen täydellinen joulu syntyy itseään ja hyvinvointiaan kuuntelemalla. Täydellinen joulu on usein sellainen, että kaikki läheiset tuntevat olonsa hyväksi.