Poliisi varoittaa huijausviestistä: ”Linkkiä ei missään nimessä saa avata”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosina sosiaalisessa mediassa ja sähköpostissa leviävät huijausviestit ovat yleistyneet, sillä varoituksista huolimatta aina jotkut ihmiset lankeavat huijauksiin ja menettävät rahansa. Nyt Suomen poliisi varoittaa tili- ja yhteystietojen kalasteluyrityksestä POP-pankin nimissä.

Sähköpostissa liikkuu viesti, jossa pyydetään päivittämään yhteystiedot ja tekemään järjestelmäpäivitys viestissä annetun linkin välityksellä. Mikään pankki ei kuitenkaan toimita sähköpostitse tällaisia viestejä. Poliisin mukaan sähköpostissa olevaa linkkiä ei missään nimessä saa avata eikä mitään henkilö-, pankki,- tai yhteystietoja saa antaa.

Tietojen joutuminen vääriin käsiin voi johtaa vakaviin taloudellisiin vahinkoihin, sillä annetut tiedot päätyvät järjestäytyneen kansainvälisen rikollisuuden käyttöön. Poliisi pyytää, että omaiset huolehtivat myös ikääntyneistä läheisistään siten, ettei kukaan heistäkään erehtyisi lähettämään tietojaan. Poliisin mukaan viestissä käytetyn osoitteen loppuosa on ”@cepadnigeria.org”.