Seksiä kaverin kanssa? Asiantuntija vastaa kannattaako

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Seksisuhteessa olevat ihmiset voivat sopia, etteivät muodosta parisuhdetta keskenään tai sekoita tunteita fyysiseen kanssakäymiseen. Seksisuhde on tavallaan sopimus siitä, että osapuolet purkavat paineitaan ilman sen kummempaa sitoutumista.

Sinkut ovat vapaita tapailemaan uusia ihmisiä vakituisesta seksiseurasta huolimatta. Psykologi Joshua Klapow kertoo Elite Dailylle, että on normaalia tuntea mustasukkaisuutta, mikäli vakituinen seksipartneri deittailee myös muita ihmisiä. Hänen mukaansa intiimi suhde fyysisellä tasolla muodostaa automaattisesti myös tunneyhteyden.

Toisin sanoen on normaalia, jos tuntee mustasukkaisuutta kaveriseksikumppanin tapaillessa muita ihmisiä. Se voi kuitenkin vaikuttaa seksisuhteen sopimukseen siitä, että kaksikon alkuperäisenä tarkoituksena ei ole ollut muuta kuin seksin harrastaminen. Mustasukkaisuus voi kertoa siitä, että romanttiset tunteet ovat syntymävaiheessa.

Tunteita ei kannata kieltää. Niistä on hyvä kertoa avoimesti ja rehellisesti seksikaverille. Tämä voi johtaa seksisuhteen loppumiseen. Toinen vaihtoehto voi olla kaverin kertovat samankaltaisista tuntemuksista, jolloin suhde voi syventyä uudelle tasolle. Seksi on maailman luonnollisin keino syventää kahden ihmisen välistä kemiaa – etenkin jos se on erinomaista.