Muumimukista maksettiin 6 100 euroa – eikä tämä ole vitsi!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset ovat hullaantuneita muumimukeihin, joista maksetaan esimerkiksi verkossa jopa käytettyinä satoja ja jopa tuhansia euroja. Taannoin ympäri maata nähtiin pitkiä jonoja, kun rajoitettu erä Muumin päivä -mukeja tuli käyttöön. Lokakuun alussa kerroimme miten verkossa myytiin vuoden 2004 Fazerin erikoismukia ennätyshintaan, sillä lähtöhinta oli lähes 9.500 euroa.

Nyt Bukowskin huutokaupassa on myyty samanlainen muki, jollaisia valmistettiin aikoinaan vain 400 numeroitua kappaletta. Bukowskilla myydyn mukin järjestysnumero oli 182 ja sen lähtöhinta oli 3.500 – 4.000 euroa. Harvinaisesta muumimukista tuli lopulta hintakilpailu, jonka päätteeksi kahdeksansenttinen muki myytiin peräti 6.100 eurolla. Aiemmin saman sarjan mukeja on myyty jopa 5.000 euron hintaan.

Kaj Franckin muotoilema ja Arabian vuonna 2004 Fazer Cafélle valmistama joulumuki sai kuvitukseksi Tove Janssonin 1950-luvulla Fazerille piirtämän joulukuvan, jossa muumit kiipeilevät suklaarasioiden joukossa. Kuva julkaistiin Fazerin mainoksena Garm-lehdessä vuonna 1951. Garm oli poliittinen pilailulehti, jonka pääkuvittajana Tove Jansson toimi toisen maailmansodan syttymisestä alkaen.