Singaporelaiselle katukeittiölle Michelin-tähti – annoksen hinta 1,30 euroa!

Lux Matkailu Ruoka · Terhi Piiroinen

Ruokaravintoloiden kruununjalokivi, eli Michelin-tähti, on alan suurin kunnianosoitus. Taannoin singaporelainen katukeittiö on saanut ensimmäisen Michelin-tähtensä. Ravintolan suosituin annos maksaa 1,30 euroa.

Chan Hong Meng -niminen mies on toiminut pienen katukeittiönsä kokkina 35 vuotta. Hänen nimikkoannoksensa on kanaa soijakastikkeessa. Mies yllättyi ruokakioskinsa päädyttyä arvostettuun Michelinin hotelli- ja ravintolaoppaaseen.

Samalla Chan Hong Mengin kioskista tuli ylivoimaisesti edullisin Michelin-tähden saanut ravintola. Hänen myyntinsä on moninkertaistunut kunnianosoituksen jälkeen, ja ihmiset jonottavat kana-annoksia tuntikausien ajan. Hän sai tähden jo muutama vuosi sitten, mutta ruoan suosio on jatkunut tähän päivään saakka.