Kansainvälinen tutkimus: Suomi on maailman turvallisin matkakohde

Matkailu · Terhi Piiroinen

International SOS on listannut uuden interaktiivisen eri maiden riskikartan vuodelle 2019. Suomi on sijoittunut maailman turvallisimpien matkakohteiden joukkoon yhdessä Norjan ja Islannin kanssa.

Travel Risk Map 2019 analysoi eri maiden liikenneturvallisuutta, yleisä turvallisuutta ja terveysriskejä. Suomi, Norja, Islanti, Tanska, Luxembourg, Sveitsi ja Slovenia ovat maailman turvallisimpia matkakohteita. Sen sijaan vaarallisinta on matkustaa Afganistaniin, Syyriaan, Jemeniin, Libyaan, Somaliaan ja Etelä-Sudaniin. Terveysriskit ovat suurimmat puolestaan Nigeriassa, Norsunluurannikolla ja Sierra Leonessa.

International SOS muistuttaa etenkin liikematkaajia turvariskien huomioimisessa. Yhtiöstä arvellaan, että ensi vuosi tulee olemaan turvattomampi tähän vuoteen verrattuna. Työnsä puolesta paljon matkustavien turvallisuutta tulisi parantaa jo yrityksissä matkakohteiden riskejä ennakoimalla.