Donald Trump: ”Suomessa ei ole metsäpaloja, koska siellä haravoidaan”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on saattanut itsensä koko virkakautensa ajan tasaisin väliajoin naurunalaiseksi päästämällä suustaan sammakoita toisensa perään. Taannoin hän väitti, että Yhdysvalloissa on maailman puhtain ilma, mutta todellisuudessa puhtain ilma on Suomessa. Nyt hän on viitannut metsien haravoimiseen.

Yhdysvaltojen Kaliforniassa raivoavat parhaillaan maan historian tuhoisimmat maastopalot, joita Trump on kommentoinut mitä erikoisimmilla tavoilla. Hän on syyttänyt maastopaloista muun muassa huonoa metsänhoitoa. Tuoreimmassa lausunnossaan hän vihjaa, että syynä maastopaloihin olisi haravoinnin puute.

Newsweek-lehden mukaan presidentti Donald Trump puhui lauantaina Pohjois-Kaliforniassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa. Hän ei syyttänyt maastopaloista ilmastonmuutosta, vaan maaston heikkoa hoitamista. Esimerkiksi presidentti oli temmannut tuulesta Suomen.

– Maastosta täytyy pitää huolta. Metsänpohjan hoitaminen on hyvin tärkeää. Katsokaa miten muissa maissa tehdään toisin ja seuraukset ovat jotain aivan muuta. Tapasin Suomen presidentin, joka kertoi heidän olevan metsäkansaa. He viettävät paljon aikaansa haravoimalla ja tekemällä asioita. Ja heillä ei ole tällaisia ongelmia, Donald Trump kertoi.

Lausuntoa onkin ihmetelty laajasti Yhdysvalloissa, sillä maassa on paljon haravoimattomia metsiä kuten Suomessakin. Esimerkiksi San Franciscossa julkaistava SF Gate -verkkolehti on kirjoittanut aiheesta.